Hoe het allemaal begon

Een simpel idee groeide uit tot het meest gebruiksvriendelijke inkoop platform voor ambachtelijke professionals.
Hier vind je het complete verhaal over wie wij zijn, wat we doen en waarom wij geloven in het digitaliseren van het ambachtelijk bedrijf,
ongeacht de grootte of complexiteit.

Van slager naar calculatie expert

Het begint allemaal bij mij. Mijn naam is Jan Visschedijk trotse eigenaar van Slagerij Jan Visschedijk in Delden.
Al jaren kijk ik naar het verbeteren van bedrijfsprocessen en heb een tool ontwikkeld die jou toegang biedt tot deze optimalisaties.

De uitdaging van het bestellen

In het dagelijkse werk als Slager merkte ik dat het bestellen van producten bij de verschillende leveranciers veel tijd koste. Producten van verschillende leveranciers liggen door elkaar in de winkel, daardoor moet je voor elke leverancier opnieuw de winkel door. Om dit proces makkelijker te maken begon ik met een Excel bestand waarin alle producten stonden die ik bestelde. Hierdoor kon ik in 1 keer alles noteren wat er besteld moest worden en dit naar de betreffende leveranciers sturen.

Het risico van onbekende marges

Het calculeren van producten doe ik al sinds het begin van de Slagerij, echter is het bijhouden van calculaties voor alle producten in de winkel tegenwoordig onmogelijk zonder digitale hulp. Alleen in de winkel liggen al meer dan 400 verschillende producten laat staan ons assortiment voor catering en horeca. Het calculeren van deze producten met constant veranderende inkoop prijzen is ontzettend belangrijk. Als je niet weet wat je verdiend per product in het assortiment loop je het risico producten onder de kostprijs te verkopen of tegen te lage marges zonder jdat je het weet.

Het starten van OnlineAmbacht

Lang ben ik opzoek geweest naar een tool die het bereken van marges en het plaatsen van inkoop bestellingen makkelijk maakt. Helaas was er geen tool op de markt dat aansloot bij de werkwijze van een Slagerij en daarnaast ook nog eens makkelijk te gebruiken is.

Daarom heb ik samen met de twee enthousiaste jonge ondernemers Hidde Straver en Bas van der Zande het inkoop platform OnlineAmbacht gebouwd. Met z’n drieën geloven we in de kracht van digitalisering op een duurzame wijze. Dat betekend dat al onze klanten volledig moeten kunnen profiteren, ongeacht de digitaliserings kennis.

Ik wil mijn winstmarges onder controle krijgen